HOE HET BEGON

Even voorstellen...

Mijn naam is Bertus Kok en ben thans woonachtig in Viersel, België. Ik ben een fokker van Oud Hollandse Meeuwen en American Show Racers. Vanaf mijn jeugd ben ik al een groot liefhebber van Duiven. In de jaren 80 waren we woonachtig in Maarssenbroek. Hier hadden we een onbestemde ruimte over in de tuin, waardoor ik besloot mijn oude hobby weer op te pakken. Ik ben daar met een klein hokje en twee koppels blauwschild zwartgeband begonnen. In het begin was het voor de aardigheid van het houden van een paar meeuwtjes. Dat groeide uit naar twee grote hokken met meer koppels, waaronder één koppel zwartschild, één koppel roodschild en blauwzilver. Daarna ben ik aan shows gaan meedoen en behaalde daar zeer goede resultaten. Toen heeft het “duivenvirus” mij in de greep gekregen en sindsdien krijg ik er geen genoeg van.


Twaalf jaar later verhuisden wij naar Wijk bij Duurstede naar een halfvrijstaand huis met een grotere tuin en dus ruimte voor een groter duivenhok. Dus besloot ik mijn eerste professionele duivenhok aan te schaffen, welk werd geplaatst door de Firma Punt-Dierkens. Twee jaar later verhuisde wij wederom, dit keer binnen de gemeente. Aan de Rijndijk in Wijk bij Duurstede stond een groot vrijstaand huis te koop, aangezien het altijd onze droom is geweest om een vrijstaande woning met veel grond te bezitten - om zodoende ook meer dieren te kunnen houden - zijn wij navraag gaan doen bij de verkopende makelaar. Het bleek het om een woonhuis met een bijbehorend Dierenpension te gaan. Na veel wikken en wegen hebben wij de grote stap gemaakt. Ondanks dat het dag en nacht werken was (zeven dagen per week), hebben we nimmer een dag spijt gehad. Op mijn eerste verjaardagsfeest aan de Rijndijk kreeg ik van Liz en onze Kinderen mijn tweede duivenhok, alleen een stuk groter.

 

Nu wonen wij net buiten Antwerpen in het dorpje Viersel en genieten van het Bourgondische leven. Met drie extra duivenhokken en een nieuw duivenras erbij, de "American Show Racer". Ook met dit ras ben ik gaan fokken om te trachten het ras op bepaalde punten te verbeteren, zoals bijv. stand, type en kop. Zo blijf je lekker bezig en natuurlijk hoop ik ook met de American Show Racers goede showresultaten te halen.

Ik hoop dat u met veel plezier mijn website zal bekijken en uiteraard staat het u vrij om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.